Over ID-Skills

Biografie Ronald Lans

Mijn naam is Ronald Lans, oprichter en eigenaar van ID-Skills, gelukkig getrouwd en trotse vader van twee zoons en één dochter en woonachtig in Hooglanderveen. 

Na het vervullen van diverse functies binnen de gezondheidszorg (zowel klinisch als in de medical device industrie) heb ik mij in de loop der tijd steeds meer geïnteresseerd in het functioneren van het menselijk brein en dan vooral in het cognitieve deel daarvan. Het geven en faciliteren van training & educatie is in al mijn functies binnen mijn werk en ook daarbuiten altijd al mijn passie geweest. Mensen (verder) helpen in het opbouwen van kennis, het ontwikkelen van intrinsieke motivatie, het aangaan van nieuwe uitdagingen en het helpen ontwikkelen van specifieke vaardigheden is voor mij één van mijn grootste drijfveren geworden, wat zich nu mag bundelen in het aanbod van ID-skills. 

Een aantal jaren geleden ben ik in aanraking gekomen met onder andere de Feuerstein-methode, waarmee mensen met leerproblemen of een leerachterstand door allerlei aangeboren of aangeworven afwijkingen weer kunnen “leren leren”. Dit gebeurt door onder deskundige begeleiding hun cognitieve functies in kaart te brengen en zodanig te ontwikkelen dat zij daarmee de uitdagingen op school, op het werk en in allerlei andere situaties in hun verdere leven aankunnen. 

Onze oudste zoon heeft door middel van deze methode ondanks zijn vele communicatieve beperkingen (zwaar slechthorend en niet kunnen praten) zeer adequaat leren lezen en schrijven en kan dit nu heel goed gebruiken en inzetten in zijn verdere leven, wat mij nog een extra motivatie gaf om mijzelf deze methode eigen te maken en in te kunnen zetten om andere mensen langs deze methode te kunnen helpen.

Na succesvol afgeronde trainingen in Nederland en Amerika en het volgen van de opleiding tot kindercoach (NHA) ben ik nu zeer gemotiveerd om mijn individuele cliënten te kunnen coachen via mijn eigen bedrijf en hen te helpen om hun cognitieve vaardigheden in kaart te brengen en cognitief structureel te ontwikkelen.

Daarnaast geef ik mijn opgedane kennis en vaardigheden die ik in de loop der jaren heb opgebouwd ook graag door via workshops aan andere beroepsbeoefenaren en groepen die op een of andere manier betrokken zijn bij het ontwikkelen van kennis en vaardigheden, variërend van leerkrachten, intern begeleiders, orthopedagogen en andere (zorg)professionals in het onderwijs tot assisteren van Human Resource personeel van bedrijven, wanneer zij op zoek zijn naar personeel met het juiste cognitieve profiel.