Publicaties & Links

Overzicht van handige links en links naar koepelorganisaties rond kindercoaching en andere relevante instanties. Tevens overzicht van wetenschappelijke artikelen, publicaties van ID-skills.

Boeken:

Boek: Worden wie je bent, geschreven door Marijn de Wit

Leer te denken en handelen vanuit de mogelijkheden van een leerling of cursist, ze blijken vaak groter dan we dachten. Dit boek, met bijdragen van prof. Jo Lebeer en prof. Hugo Heymans, laat aan de hand van praktijkvoorbeelden zien hoe mensen met een leerprobleem in hun ontwikkeling een grote sprong voorwaarts maken. Kinderen blijven vaker aan boord van het reguliere onderwijs, jongeren zijn dikwijls succesvol bij het volgen en afronden van hun opleiding of studie. Daarnaast ontwikkelen mensen met een handicap zich veelal veel verder dan iedereen voor mogelijk hield. Dankzij de begeleiding volgens de Feuerstein-methode. Hierbij kijken begeleiders niet naar het niveau dat iemand aankan, maar naar wat diegene kan leren.

Worden wie je bent 1e druk is een boek van Marijn de Wit uitgegeven bij Perspectief Uitgevers. ISBN 9789081933506 

Boek: Laat me niet zoals ik ben, R. Feuerstein, Y. Rand, J.E. Rynders

Laat me niet zoals ik ben 1e druk is een boek van Professor R. Feuerstein uitgegeven bij Lemniscaat. ISBN 9789060698860 

Professor Feuerstein en zijn collega’s zien de mens als modificeerbaar, open voor verandering. Zij verzetten zich tegen het passief-aanvaardende ‘iemand accepteren zoals hij of zij is’, waardoor hij of zij wordt veroordeeld tot afhankelijkheid. Met hun gerichte, intensieve aanpak hebben zij indrukwekkende resultaten geboekt bij kinderen en volwassenen met een ontwikkelingsachterstand.